Nytt år, Nytt företag!
2018-01-05
Vikten av att välja rätt utbildning
2018-03-22

Hej och välkomna till Edlund & Gedin PMU ACADEMYs officiella blogg!

Här kommer vi dela med oss av lite smått och gott bakom kulisserna med tankar funderingar och allt som faller oss in.
Hur du hittat hit är en intressant fråga. Hur vi hittade hit är en annan. Vi heter Sandra Edlund och Ulrika Gedin och har jobbat med Permanent MakeUp sen flera år tillbaka och har en hel säck full av erfarenheter och kunskaper. I samband med att PMU blivit så populärt har vi märkt hur viktigt det är med bra utbildningar på marknaden. Därför startade vi PMUACADEMY.se och kan nu erbjuda Er något unikt inom PMU-utbildning.

Hur hittade vi varandra och vilka är vi?
Vi är båda 2 företagsamma kvinnor med en estetisk och kreativ bakgrund. Vi har dock helt olika erfarenheter när det kommer till utbildning i bagaget och gått olika vägar som lett till där vi är idag. Det ser vi som något positivt då vi får mer erfarenheter och kunskaper att utbyta. Tillsammans har vi tagit godbitarna och utvecklat vår egna teknik som vi är väldigt stolta över.

Sandra – född 1983. Bor i Eskilstuna och driver salong Cosmetink. Jobbar med micropigmentering dvs jobbar med maskin sen 2011. Utför behandlingarna:  3D bryn, puderbryn, ombrebryn, kombobryn, tunn eyeliner (fransmarkering) & läppar.

Ulrika – född 1984. Bor på Lidingö och driver Gedin Studio. Började sin utbildning 2014 med microblading där hon utför behandlingar med manuellt verktyg för 3D bryn. Jobbar nu även med maskin för att kunna bredda sitt utbud för olika kunder och erbjuder puderbryn, ombrebryn, kombobryn, tjock eyeliner med vinge & läppar.
Olika behandlingar passar olika kunder och hur du blir specialist på att kunna veta vilken kund som bör ha vilken metod kommer vi prata en hel del om på våra kurser.

Vi hittade varandra i den stora cybervärlden där Ulrika följde Sandras blogg som var en av de första och enda PMU bloggarna i Sverige. Där uppdaterades det om behandlingar och vardagen i Sandras liv när hon pendlade mellan Norge, Stockholm, Göteborg och Eskilstuna och tog hand om kunder. En hektisk tid i hennes liv innan barn och familj fanns med i bilden.
Sandra ramlade in på Ulrikas instagram konto och glädjes åt de fina resultaten med en positiv kommentar “keep up the good work” och tumme upp. På den vägen är det!
Att vi då skulle veta att vi idag skulle driva företag ihop och jobba på Gedin Studio i Stockholm hade vi aldrig kunnat ana. Men där står vi idag vilket känns fantastiskt. Vi delar samma värderingar och vet vad som krävs för att driva ett företag framåt. Den som tror att något kommer gratis har helt fel. Vi drivs framåt hela tiden och nöjer oss aldrig. Att vara hungrig och nyfiken är en av våra starkaste egenskaper som egna företagare.
Företagsamhet föreläser vi om i samband med våra kurser. Detta är en viktig punkt för att kunna driva en PMU-studio.

I slutet på 2014 kom en liten Julia till jorden och Sandra blev mammaledig. Jobbade endast i Eskilstuna under denna 2015 och när det var dags att börja jobba heltid igen 2016 hade precis Ulrika tillsammans med sin man hittat den perfekta lokalen på Vallhallavägen i Stockholm och skulle bredda sin verksamhet. En annons om ledigt rum och ett mötet mellan en höggravid Ulrika och Sandra blev starten på detta.

December 2016 kom lilla Stella till världen och Ulrika blev mammaledig. In flyttade Sandra och började jobba hos Gedin Studio som en i teamet. Där jobbar hon kvar än idag och trivs jättebra. Ulrika är även tillbaka efter sin mammaledighet på halvtid, så de kan umgås mellan kunderna.
Mer om våra tidigare utbildningar och erfarenheter kan ni läsa om under OM OSS.

Nu är året början på 2018 och vi öppnar upp denna utbildning tillsammans och hoppas vi kommer träffa flera härliga elever som antingen vill starta en helt ny karriär eller utöka sina tidigare kunskaper.
Vi tycker grunden är viktig och startar därför med en grundutbildning där du väljer om du vill jobba med manuellt verktyg microblading) eller maskin (micropigmentering) och därefter kan du välja att vidareutbilda dig. Vi har försökt göra detta så enkelt som möjligt med en översiktskarta.

Kika runt på sidan och välkomna att höra av er om det är några frågor eller funderingar!

 

Följ oss på:
FacebookrssyoutubeinstagramDela gärna detta:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + fem =